maanantai 29. lokakuuta 2018

Lohtajan satutunti 10.10.2018
10.10.2018

Satutunnin aluksi porukalla etsimme satutuntikoira Hupia. Hupi oli niin innoissaan kirjoista, että oli kiivennyt hyllylle kirjoja katselemaan. Hupi löytyi ja otettiin mukaan kirjan lukuun. Seuraavaksi pohdimme, miksi tänään lipputangoissa oli Suomen lippu. Kerroimme, että tänään on Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivä.

Kirjana meillä oli Jukolan seitsemän poikaa, luvunlaskua Aleksis Kiven tapaan, kuvittanut Anne Vasko. Kirjassa laskettiin lukuja seitsemään asti - luonnollisesti. Lukeminen tehtiin dialogisena lukemisena, eli sivun lukemisen jälkeen kyselimme lapsilta luetusta ja sivun kuvasta.
Lapset osallistuivat innokkaasti keskusteluun.

Lukemisen jälkeen lapset askartelivat oravan. Olihan kirjassakin orava olennaisena osana jokaisella sivulla. Olimme valmiiksi valmistelleet tarvittavat osat : wc-paperirullan, huovan paloja, leikattavat kasvot, pörröhännät sekä huopakorvat. Askartelu oli lapsista hauskaa ja ihastuttavia oravia lapset saivatkin mukaansa.

Satutunnille osallistui 17 lasta ja kuusi aikuista. Oravan askarteli 16 lasta. Satutunti sujui hyvin, sekä osallistujat ja me pitäjät olimme tyytyväisiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.